'Geçen yıl 110 bin trafik kazasında 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şerif Nerse, 2011 yılında ülkemizde meydana gelen 110 bin 803 adet trafik kazasında toplam 2 bin 582 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Müdür Nerse, bu kazalarda 194 bin 149 vatandaşın da yaralandığını kaydetti.

Balıkesir'de 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamaların açılış töreni Salih Tozan Kültür Merkezi'de yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Müdür Nerse, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilebilmesi amacıyla, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de her yıl Mayıs ayının ilk haftasının "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" olarak kabul edildiğini söyledi. Nerse, geçen yıl Türkiye'de meydana gelen 110 bin 803 trafik kazasında 2 bin 582 vatandaşın kaza yerinde hayatını kaybettiği bilgisini verdi. Ayrıca bu kazalarda 194 bin 149 vatandaşın da yaralandığını ifade etti.

Müdür Şerif Nerse, Balıkesir il genelinde ise 2 bin 199 trafik kazası meydana geldiğini, bunlarda 74 vatandaşın kaza yerinde hayatını kaybettiğini, 3 bin 819 vatandaşın ise yaralandığını belirtti. Büyüyen trafik sorununa yeni çözüm önerileri getirmek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Nerse, çözüme yönelik önemli uygulamalar gerçekleştirildiğini vurguladı. Nerse, Bunları, "Tüm yol kullanıcılarına yönelik eğitim ve bilgilendirme amaçlı projeler geliştirerek uygulamaktayız. Hacivat - Karagöz Destekli Trafik Eğitim Projesi, Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi, Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi, Balıkesirli Emniyet Kemerini Takıyor Trafik Eğitim Projesi ve Trafik Gönüllüleri Eğitim Projesi bu çalışmalar araında yer alıyor." dedi.

Programda ayrıca il genelinde meydana gelen bazı trafik kazalarına ait mobese görüntülerinin ve trafikte yapılan kural ihlallerinin sunumu yapıldı. Etkinlik kapsamında yılın trafik görevlileri Trafik Polis Memuru Fatma Yiğit, Trafik Jandarması Jand. Kıdemli Çavuş Adem Çakmak, Belediye Trafik Zabıtası Murat Karaca, Karayolları Trafik Görevlisi Trafik Elemanı Hayri Kaya, Ticari araç sürücüsü Mesut Hacı'ya hediyeleri Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan tarafından verildi.

Şiir, resim, afiş dalında dereceye giren öğrenciler ise hediyelerini İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve diğer kurum müdürlerinin elinden aldı. Protokol üyeleri programı sonunda "Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitimi Projesi kapsamında hazırlanan eğitim TIR'ı ve trafik standartlarını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber