Uluslararası İlköğretim Müfredatı Konferansı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Uluslararası İlköğretim Müfredatı Konferansı'na katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Bakan Çelik, "Değişen şartlarda, eğitimde de sürekli değişim şart haline geliyor" dedi.

Beşiktaş The Plaza Otel'de düzenlenen konferansa, Bakan Hüseyin Çelik'in yanı sıra, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Eğitim Reformu Girişimi Proje Koordinatörü Erdoğan Serdengeçti, AB Temel Eğitimi Destekleme Koordinasyon Başkanı Ben Anders Lönngvist ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Çelik, eğitim müferdatının, 21. yüzyılda, 21. yüzyılın değişen yapısına uygun olması gerektiğini söyledi. Bundan 200 yıl önce trafik ya da çevre kirliliğinin olmadığını hatırlatan Çelik, "Şimdi ise çevre ve trafik derslerimiz var. 40 yıl önce bilgisayar yoktu. Şimdi herşey için şart. Değişen şartlarda da eğitimde de sürekli değişim şart haline geliyor. Dünyadaki her yeniliğe insanlar ayak uydurmalıdır. Bunun için de eğitimde de müfredat değişimi sağlam ve iyi bireyler için gerekli hale gelmelidir. Başka ülkelerin tecrübelerinden yararlanarak, kendi ağız tadımıza göre bir bal yapacağız. Yeni bir müfredat oluşturacağız. Bu çalışmayı yaparken, AB ile entegre olmaya çalışıyoruz. Ama bunu yaparken, eğitimimiz mutlaka kendi milli unsurlarımızı içerecek. Geçen yıl 9 ilde pilot olarak uygulanmaya başlanan yeni müfredat, önümüzdeki yıl tüm Türkiye'de uygulanacak" dedi.

AB Temel Eğitimi Destekleme Koordinasyon Başkanı Ben Anders Lönngvist ise, konuşmasında, "Bu çalışma için Dünya Bankası ile ortaklaşa çalışıyoruz. AB Türkiye'ye destek vermek için elinden geleni yapıyor. En önemli destek ise milli eğitim konusunda. Pilot illerde yapılan uygulama, öğretmen, veli ve öğrencileri çok memnun etmiştir" şeklinde konuştu.

Konferans, yapılan konuşmaların ardından verilen resepsiyonla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber