Türkiye en dinamik ülke olacak

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Türkiye güçlendikçe bakışın değiştiğini bizzat gözlemlediğini belirterek, ?Türkiye, 20 yıl Avrupa'nın en dinamik ülkelerinden biri olacak? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da düzenlenen Avrupa Günü şenliği öncesi TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Bağış, İtalya'nın, Türkiye'nin AB üyeliği için en büyük destek veren ülkelerden birisi olduğunu ifade ederek, ?Avrupalılar da Türkiye'nin şeffaflaşmasını önemli görüyor. Yargının tarafsız ve bağımsız olduğu günleri göreceğiz. Türkiye güçlendikçe bakışın değiştiğini bizzat gözlemliyorum. Türkiye, 20 yıl Avrupa'nın en dinamik ülkelerinden biri olacak? dedi.

Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini ifade eden Bağış, ?Bu konuyu toplumda tartışısın. Tüm çevreler tartışsın. Biz kendi partimizde 2007'den beri tartışıyoruz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arkadaşlarıyla istişare etmiş olsaydı, Türkeş'in görüşlerinden haberdar olurdu. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi halinde Türkiye'ye özgü Cumhurbaşkanlığı olacak? dedi.

Yakın gelecekte BDP'nin konumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bağış, ?Elini taşın altına koymak onların da boynunun borcu. Toplumsal bir talep var. BDP'nin önünde çok büyük bir fırsat var. Dağlardakini indirsinler topluma kazandırsınlar. Dört bakanın katıldığı törende risk atlattılar. Helikopter değil de karayolu ile gitselerdi ciddi can kaybı olacaktı? dedi.

Şike konusunda beğenmesek bile, kararlara saygı duymak gerektiğini belirten Bağış, ?Takımları da mı kapayacağız. Gönül vermiş milyonları cezalandırmanın kimseye faydası yok? dedi.

Suriye'de, Suriye'de Esad'ın süre kazanmaya çalıştığını, bunun çok açık ve net olduğunu ifade eden Bağış, Irak'ta da inşallah demokrasi ve insan haklarının kazanacağını, Türkiye olarak Irak'ta yeni bir savaş istemediklerini, bölgedeki her gelişmenin yeni bir gelişmeyi tetiklediğini ve Türkiye'nin süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Fransa seçimlerini değerlendiren Bağış, ?Holland ve sosyal demokratlar Türkiye'nin AB sürecine daha ılımlı yaklaşıyor. Güllük gülistanlık olmayacaktır. Ama daha iyi bir süreç yaşayacağız. Hemen temas kuracağız, onlar da isteyeceklerdir? dedi.

Bağış, Almanya Başbakanı Merkel'in tutumunda da bir değişiklik göreceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber