Hakkari'de dört mevsimi bir arada görmek mümkün

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylası'nı ziyaret edenler, baharı ve kışı bir arada yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde yaz sıcakları yaşanırken, Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda metrelerce kalınlığında kar görmek mümkün. Her yıl şenliklerin düzenlendiği Berçelan Yaylası'na gidenler, bir taraftan eriyen kar sularının oluşturduğu küçük şelaleleri ve yeşillikler arasında rengarenk dağ çiçeklerini görme fırsatı bulurken, diğer taraftan da kar kütleleri üzerinde yürüyüp karpuz çatlatmanın keyfini yaşıyor.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Berçelan yaylası, özellikle bahar aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların en çok görmek istedikleri yerlerden birisi 4 mevsimin bir arada yaşandığı yaylada, kar suları ile akan şelale, diğer taraftan rengarenk çiçekler bulunuyor.

Yaylanın muhteşem manzarasına köy sorunlarına çözüm için bölgeyi ziyaret eden Hakkari İl Genel Meclis üyeleri de hayran kaldı. İl Genel Meclis üyesi Özçelik Yıldız, Hakkari'deki doğa güzelliklerinin İsviçre'den daha güzel olduğunu söyledi. Yıldız, "Görüyorsunuz bir yanımda kar, diğer tarafta gürül gürül akan şelale. Diğer taraftan da rengarenk çiçekler. Doğa güzelliklerini görmek isteyen vatandaşlar gelip Hakkari'nin bu güzelliklerinden istifade etmeli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber