'Güven ve yarışçı çocuklar' sigortalılığı anlatacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, çocukları sigortalılık konusunda bilinçlendirmek için ilk kez 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladıklarını belirterek, "Bu konuyu ders kitaplarına ayrıntılı bir şekilde koydurmamız da gerekiyor." dedi.SGK Başkanı Fatih Acar, 16-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası dolayısı ile gazetecilerle bir araya geldi. Anneler Günü'nü de unutmayan Acar, toplantı başında bayan gazetecilere gül verdi. Acar, toplantıda yaptığı konuşmada, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

SGK Başkanı Acar, bu kapsamda, vatandaşların doğrudan bilgilendirilmesi ve sosyal güvenlikle ilgili sorularının cevaplandırılması amacıyla şehir meydanları, alış veriş merkezleri gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, kurum çalışanlarının yer aldığı tanıtım stantları ve sosyal güvenlik masalarının kurulacağını kaydetti. Acar, ayrıca, ilk kez 1-5. sınıflar arasındaki öğrencileri küçük yaşlarda sigortalılık konusunda bilgilendirmek amacıyla 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladıklarını belirtti. Sigortalılık ve sosyal güvenlik bilincinin erken yaşlardan itibaren çocuklarda oluşmasına büyük önem verdiklerini belirten Acar, "Çizgi film ve hikaye kitabını 1.5 milyon çocuğa ulaştırmayı planlıyoruz. Öğrencilerimizi sevilen çizgi karakterler yardımıyla temelden bilinçlendirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ile de görüşeceklerini kaydeden Acar, "Ders kitaplarına da bu konuyu mutlaka ayrıntılı şekilde koydurmamız gerekiyor." dedi.

Sosyal güvenliğin, 74 milyonu ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Acar, şöyle devam etti: "Çocuk yaşlarda bu bilincin elde edilmesi çok önemlidir. Geçen hafta bir ilköğretim okulunda öğrencilerimiz ile bir araya geldik. O küçük yaştaki çocukların sosyal güvenlik konusunda önemli bilgileri olduğunu gördük ve hayret ettik. Demek ki yeni yetişen nesil doğal olarak bizim önümüzde. Özellikle kayıt dışılıkla mücadeleden tutun, her konuda çocuklarımızın bize desteğini mutlaka almalıyız. Mesela orada Alo 170 ile ilgili bir örnek verdik; 'Anneniz babanız sigortasız çalışıyorsa mutlaka Alo 170'i arayın, bize bilgi verin' dedik. Alo 170'i oradaki tüm öğrencilerimize öğretmiş olduk." Acar, Türkiye genelinde 2011 yılında en yüksek primi ödeyen ilk 10 işverene ödül de verileceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber