Tartışa tartışa yola devam

Bozdağ, "Türkiye bugün olmasa yarın, yarın olmasa diğer gün bu sistemi (Başkanlık Sistemi) tartışa tartışa yoluna devam edecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mardin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti il kongresinde yaptığı konuşmada, bazı kesimlerin başkanlık sistemine karşı çıktığını belirtti.

Bozdağ, bugüne kadar Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş'in başkanlık sistemini istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin yönetiminde bulunmuş, Türkiye yönetimine talip olmuş sağda solda partilerin tamamı dünden bugüne başkanlık sistemini istemiş. Ama şimdi Bahçeli başka şey söylüyor. Tabii onlar 9 ışığı unuttukları için 9 ışığın aydınlığında yol yürümeyi unuttukları için dün dediklerinden haberleri yok. Radikal görüşler, başkanlık sisteminde iktidara gelemezler. Neden. Çünkü yüzde 50,1 radikal görüşü savunan hiçbir partinin başkan adayı kazanamaz. Kim kazanır bunu, milletin sağında solunda nerede olursan olsun milletin değerleri ile kavga etmeyen milletle konuşan, milletle aynı istikamette yürüyenler alır. CHP niye karşı çıkıyor. Çünkü o da diyor ki 'Türkiye'de solun oy potansiyeli belli yüzde 30-35'tir. Bize başkanlık gelmez'. Bütün bunların derdi kendi şahsi çıkarlarıdır. Ama bizim derdimiz Türkiye'nin Türk milletinin çıkarıdır. O yüzden diyoruz ki gelin şahsi çıkarları bir tarafa bırakıp Türkiye'nin ve Türk milletinin güçlü bir yönetim, istikrarlı bir yönetim, daha demokratik bir yönetim, hesap sorulabilir ve hesap verilebilir bir yönetim, milletin iradesinin her zaman iktidarda kaldığı bir yönetim, her türlü gayri hukuki, gayri ahlaki operasyonlara kapalı bir yönetim istiyorsak o zaman başkanlık sistemini müzakere etmemiz lazım, konuşmamız lazım. Türkiye bugün olmasa yarın, yarın olmasa diğer gün bu sistemi tartışa tartışa yoluna devam edecektir. Ama bu sisteme de bir gün geçecektir. Ben buna inanıyorum. Çünkü diğer yollar, diğer sistemler çıkmaz sokaktır, milletin aradığı huzuru, güveni, istikrarı ve refahı temin edememiştir, temin etmesi de mümkün gözükmüyor. Ama demek ki; biraz daha yol yürümeye ihtiyaç var. Bu yöne kadar yürünürse yürünsün ne kadar uzarsa uzasın sonu bir gün yine başkanlık sistemine gidecektir diyorum. Öyleyse Türkiye'yi geciktirmenin anlamı yok. Geciktirmek de Türkiye'ye bir başka kötülüktür. Doğru işi doğru zamanda yapmak millete ve ülkemize kazandırır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber