İş yerlerine zarar vermek meşru protestoymuş

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında banka şubeleri ile iş yerlerine zarar veren ve kendilerine ?Anarşistler' adını veren grup üyesi zanlılar adliyeye getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında banka şubeleri ile iş yerlerine zarar veren ve kendilerine ?Anarşistler' adını veren grup üyesi zanlılar adliyeye getirildi. Gözaltılara destek vermek için yapılan basın açıklamasında, cam çerçeve indirmenin de protesto biçimi olduğu ve meşru olduğu iddia edildi. Bu arada, Yazar İhsan Eliaçık da gözaltındaki kızını beklemek için adliyeye geldi.

Şişli'de 1 Mayıs kutlamaları sırasında çevreye zarar veren şüpheliler emniyetteki işlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 35 şüphelinin savcılık sorgusu başladı.

Şüphelilere destek veren bir grup da adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Ahmet Saymadi, bir grup insanın sermayeye olan öfkesini bazı bankalara ve uluslararası şirketlere ait iş yerlerine şiddet kullanarak ifade ettiğini savundu. Bu durumun da bir protesto biçimi olduğunu öne süren Saymadi, ayrıca meşru olduğunu da ileri sürdü.

Polise ve hükümete tepki gösteren Saymadi, ?Bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına ilk defa Kapitalizmle Mücadele Korteji olarak katılan grup içerisinde yer alan yazar İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık da gözaltına alınmıştır. AK Parti'nin antikapitalist Müslüman hareketiyle sosyalistler arasındaki bağdan ve yakınlaşmadan ziyadesiyle rahatsız olduğu gayet açık görülmektedir.? dedi. Saymandi'nin açıklamasında, polisin kendi arkadaşlarının evlerini, iş yerlerini tahrip etmesini öne sürerek tepki göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu arada, Yazar İhsan Eliaçık da gözaltında bulunan kızını beklemek için adliye önüne geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber