SGK pirimlerini düzenli ödeyen firmalar ödüllendirildi

'Sosyal Güvenlik Haftası' kutlamaları kapsamında Bayburt SGK İl Müdürlüğü tarafından en yüksek ve düzenli prim ödeyen ilk 10 işverene plaket verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, SGK Bayburt İl Müdürü Bilal Başer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

SGK İl Müdürü Bilal Başer, amaçlarının kurumu paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, soysal güvenlik kavramını toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda SGK bilincinin oluşmasını sağlamak istediklerini söyledi.

Bayburt'ta ilk üç sırayı paylaşan firmalar, Baykes İnş.Gıda Teks.Turz.San.Tic.Ltd.Şti., Tekinler Hazır Beton Hay. Nak.İth.İhr.Tic.Ltd.Şti'nin, Kılıç Kardeşler Özel Eğt.Sağ.Otom.Gıda.İlet.Nak.Tic.Ltd.Şti. şeklinde sıralandı.

Bayburt'ta en yüksek ve düzenli prim ödeyen Baykes İnş. Gıda Tekstil Turizm San. Tic. Ltd. Şti Müdürü Ali Haydar Karabacak, 1998'de Bayburt Tuğla AŞ'yi satın aldıklarında günlük 15 bin tuğla üretildiğini dile getirdi. Şu anda gelinen noktada 200'e yakın insanın istihdam edildiğini söyledi.

Karabacak, "Gerek Bayburt'ta gerekse bölgemize ve ülkemize ciddi manada katkı sağladığımızı düşünüyorum. Dünyanın 13 ülkesinde otomotiv sektörü için üretim yapıyoruz. 10 yıl önce gittiğimiz ülkelerde üretim randevusu bile alamıyorduk. Şimdi 7-8 aylık vadelerde üretim yapıyoruz." dedi.

Bayburt Valisi Hasan İpek, ilde en yüksek ve düzenli prim ödeyen 10 işvereni plaketle ödüllendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber