Destici: Terör 27 yıldır bitirilemedi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, izlenen politikalar nedeniyle 27 yıldır terörün bitirilemediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin İzmir İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, şehit haberleri alındıkça büyük üzüntü yaşandığını, ancak verilen sözlere rağmen şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini kaydetti. Destici, "Yıllardır terörle gerçek anlamda mücadele edilmedi, ediliyormuş gibi yapıldı.'' dedi.

Teröristle mücadele edecek eğitimli birliklerin, istihbarat örgütlerinin oluşturması gerektiğini, asker sivil işbirliğini sağlamanın gerektiğini ifade eden Destici, "Siz hala teröre destek verdiğini net olarak ortaya koymuş ABD, İsrail ve Barzani ile bu işleri çözmeye kalkarsanız, çözemezsiniz. Biz bunları net olarak söyledik. Bu işi ABD'ye, İsrail'e, Barzani'ye havale etmek, kediye ciğer teslim etmek demektir. 27 yıldır terörle mücadele ediliyor. Bir yıl olsa anlarım, hazırlıksız yakalanabilirsiniz ama 27 yıldır bununla karşılaşıyorsanız, bölgede varlıkları bilindiği halde operasyona muhatap kalınıyorsa, hala kayıplarımız oluyorsa yüzde 100 zaafiyet var demektir. 'Biz PKK ile mücadele edeceğiz hem de BDP ile müzakere edeceğiz' derseniz olmaz. Başta idam cezası olmak üzere birtakım hukuki tedbirlerin alınmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Destici, Türkiye'de son günlerde başkanlık sisteminin tartışıldığını, tartışmanın kimseye zararı olmayacağını da kaydetti. Destici, milletten gizli olarak büyükşehir yasasının hazırlandığını iddia etti. Destici, terörle mücadeleden sorumlu olan başbakan yardımcısının istifa etmesi gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber