Alman parlamenter, Haberal ve Balbay'ı ziyaret etti

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Rolf Mützenich, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen Rolf Mützenich, tutuklu bulunan parlamenterlerin durumunu sürekli takip ettiklerini dile getirdi. Rolf Mützenich, bağlı bulunduğu parti adında Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı bilgisi ve müsaadesiyle resmi bir ziyarette bulunduğunu söyledi. Seçilmiş iki milletvekilini ziyaret etmeyi görev olarak kabul ettiğini ifade eden Mützenich,

Vekillerin uzun süre tutuklu kalmasının halkın iradesine uymadığını, bu durumun demokratik devlet unsurunu göstermediğini savundu.

CHP Milletvekili Atilla Kart da, Türkiye'deki demokrasi ayıplarının artık demokrasi utancına dönüştüğünü söyledi. Kart, "Bakın, artık Avrupa'dan heyetler resmi görevlendirmelerle bu süreci takip eder hale gelmişlerdir. Hükümetin buradan artık bir takım dersler çıkarması gerekiyor. Başbakanın bu gerçeği görmesi gerekiyor. Türkiye'nin demokrasi anlamında nasıl bir batağa, nasıl bir çıkmaza sürüklenmekte olduğunu görmesi gerekiyor." dedi.

Kart, bugünkü Ergenekon davasında Recai Birgün'ün tanık olarak dinlenildiğini hatırlatılması üzerine, öğlen arası verildiği için duruşmayı takip edemediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber