Çelik: Türkiye bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçmeye çalışıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye'de yaşananların ?bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçme çabası? olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsü'nde gerçekleştirilen ?Küreselleşme Sürecinde Türkiye? konulu konferansta öğrencilere seslenen Çelik, "İlkokuldan beri bize cumhuriyeti demokrasi diye anlatmışlar. Cumhuriyet eşittir demokrasi değildir, hiç değildir" dedi.

Yeryüzünde 5 çeşit cumhuriyet olduğunu belirten Çelik, bunları 'totaliter, sosyalist, teokratik, bürokratik ve demokratik' olarak sıraladı. ?Kaddafi'nin Libyası cumhuriyet değil miydi, hatta cumhuriyetler birliğiydi?? diye soran Çelik, İran, Irak, Küba, Sovyetler ve Çin gibi ülkelerin de cumhuriyet olduğunu ifade etti. Şu anda bile İngiltere, Belçika, Hollanda, İsveç, Norveç, Hollanda ve İspanya gibi ülkelerde krallık olduğunu söyleyen Çelik, ?Ama hangisinde insan hakları, farklılıklara saygı, hukuk var? Cumhuriyetlerde mi krallıklarda mı?? diye sordu.

Türkiye için anayasada ?demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti? denildiğini belirten Çelik, bunun kağıt üzerinde yazılı olmasının yetmediğini, ifade etti: "Biz hala bürokratik bir cumhuriyet görünümü arz ediyoruz, sivil ve askeri bürokrasi düne kadar ne diyorsa o oluyordu. Seçim, milletvekilleri, parlamento; bunlar maalesef göstermelikti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber