"Evlilikte 'biz' olabilen eşler mutluluğu yakalıyor"

Yazar Gülay Atasoy, ?Evlilikler canlı bir organizma gibidir. Beslenmek, bakılmak ister. Eşinize baskı yapmadan, evde hükümranlık kurmaya çalışmadan ortak yollar bulunabilir. Evlilik ona değer vermek, saygı göstermek, ?ben' yolundan çıkıp ?biz' olmayı başarmak demektir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sason eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Sason-Der)'nin davetlisi olarak Batman'ın Sason ilçesine gelen Yazar Gülay Atasoy, hanımlara konferans verdi.

Aile ilişkilerinde gönül aynasının kırılmaması gerektiğini belirten Atasoy, "Evliliğinizde mutlu olmak mı istiyorsunuz? ?Acaba eşime nasıl davranırsam onu mutlu ederim?' sorusunun cevabını mı arıyorsunuz? İşte size yardımcı olacak cevaplar: Eşinize değer verin. Hayatınızdaki ilk sırayı eşinize verin ve bunu, ona hissettirin. Böyle yaparsanız eşiniz kendini değerli görür. Değerli olduğunu anlayan eş, eşinin hatalarına değer vermez. Değersiz olduğunu düşünen eşse, eşinin hatalarına değer verir. Bu da aile içindeki huzursuzluğa netice verir. ?Ben' yolundan çıkıp ?biz' yoluna girin. Evlilik mutluluğunu baltalayan, mutluluk gemisini yalpalayan şey bencilliktir. Kendi doğrularını karşı tarafa kabul ettirmek için evliliği savaş alanına döndürmektir. Evlilik ?ben' yolundan çıkıp ?biz' yoluna girmektir. Ancak o zaman güzeldir. ?Ben yine yolumdan giderim' denilirse o evlilikte mutluluk yakalanmaz." şeklinde konuştu.

Atasoy'un kapalı spor salonunda ve yeni mahalle camisinde verdiği konferanslardan önce konuşma yapan Dernek Başkanı Metin Özmen, derneğin eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber