'Hekimler, baskı ortamında kaygıyla hizmet vermeye çalışıyor'

Bursa Dişhekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu Coşkun, "Hekimlerin baskı ortamında kaygıyla hizmet vermeye çalıştığını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Mayıs Cuma günü Karacabey Devlet Hastanesi'nde Dr. Gülşah Yılmaz'a bir hastanın hakaret ve saldırıda bulunduğu söyledi. Yılmaz'ın üç gün rapor aldığını belirten Coşkun, "Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda bu ne ilktir ne de son olacaktır. Hatta bu gidişle, gerekli düzenlemeler yapılmadığı taktirde sağlık çalışanları bu tür saldırılara daha çok maruz kalacaklardır." dedi.

Hastaların son yıllarda doktorlara karşı saldırgan, hürmetsiz ve şiddet dolu sözler ve davranışlar sergilediğini ifade eden Coşkun, bunun da hükümetin yıllar içinde hekimlere karşı yıpratıcı söylemlerinin bir yansıması olduğunu ileri sürdü. Coşkun, şunları kaydetti: "Tüm insanüstü çabalarımıza rağmen, artık karşılanamaz boyuta ulaşan hasta sayıları bizleri hem kendimize hem de mesleğimize yabancılaştırmaktadır. Hastayı puana, hekimi bant usulü çalışana dönüştüren bu sistem, hasta-hekim ilişkisinin temel unsurları olan saygı ve güvenin yitirilmesine neden olmuştur. Dönüştürülen sağlık sisteminin tüm olumsuzlukları, gerilimi sağlık çalışanlarına yöneltmiş durumdadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber