'Balıkesir'in büyükşehir olması Bandırma'nın il olmasının önünü kesmez'

AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, 2014 yılında Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla Balıkesir ve ilçelerinin önemli kazanımlara sahip olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztaylan, partisinin Bandırma ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla birlikte Bandırma'nın il olamayacağı şeklindeki iddialara cevap verdi. Öztaylan, ?Balıkesir büyükşehir olursa Bandırma'nın il olmasının önü kesilmez. Bunun örneklerini Kilis ve Yalova'da görmek mümkündür. Bandırma'nın il olmasını benden fazla isteyen ikinci kişinin olduğunu düşünmüyorum. 35 yıldan beri bunun mücadelesini veriyorum. Ancak hükümetin programında bugün itibariyle ilçelerin il yapılması yok. İlçeler il yapılacaksa Bandırma ilk il olacak ilçeler arasında bulunmaktadır. Bunu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat bana söyledi. Balıkesir büyükşehir olursa Bandırma'nın il olmasının önü kesilmez. Bunun örneklerini Kilis, Karaman ve Yalova'da görmek mümkündür.? dedi.

Öztaylan, Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla Bandırma'nın İller Bankası'ndan alacağı katkı paylarının yüzde 67 artarak 2 milyon 250 bin TL'den 4 milyon TL'ye, Balıkesir Belediyesi'nin İller Bankası katkı payının ise yüzde 97 artarak 226 milyon TL'den 450 milyon TL'ye çıkacağını açıkladı.

MARMARA ERDEK'E BAĞLANMAMALI

Balıkesir'in büyükşehir olması durumunda Bandırma'nın kazanımları ve kaybettikleri konusunda aralarında ilçe kent konseyinin de bulunduğu kurumun konferanslar düzenlediğini anımsatan Öztaylan, ?Bununla ilgili olarak iktidar partisinin milletvekili olarak belediye meclisi de dahil olmak üzere bu toplantılara katılıp karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak isterdim, ancak bu konuda bana davet gelmedi.? şeklinde konuştu.

Yapılan yeni düzenlemelerle nüfusu 10 binin altında kalan ilçelerin kapatılacağını açıklayan Öztaylan, ?8 bin 600 nüfusa sahip Marmara ilçesinin, bulunduğu konum itibariyle uygulama dışında kalması gerektiğini düşünüyorum. Bu yöndeki görüşümü de İçişleri Komisyonu'na bildirdim. Avşa beldesi ülkenin önemli turizm merkezlerinden biridir. Saraylar beldesi 1 milyar dolarlık mermer ihracatıyla ülkenin önemli mermer üretiminin yapıldığı bir yerleşim yeridir. Bu yerleşim yerlerinin bulunduğu konum itibariyle Erdek'e bağlanmasını uygun bulmuyorum.? değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu da yaptığı açıklamada, ?Sedat Pekel ve ekibi 3 yıldan beri yerel yönetimin başındadır. Dönemimize ait bir yolsuzluk varsa bununla ilgili gereğini yapmalıdır. AK Parti ilçe teşkilatı olarak, suç duyurusunda bulunacaksa o duyurunun altında bizim de imzamızın olacağından kimsenin kuşkusu olmasın.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber