Korunmaya muhtaç çocuklar, fidan dikti

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurtları ve sevgi evlerinde barınan korunmaya muhtaç 200 çocuk Palandöken Dağı'nın eteklerine fidan dikti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Erzurum'daki korunmaya muhtaç çocuklar için hatıra ormanı oluşturuldu. Palandöken Dağı'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi kent ormanı alanındaki hatıra ormanında koruma altındaki 200 çocuk törenle 200 çam fidanı dikti. Çocuklar, diktikleri çamların başına isim, soy isim ve doğum tarihlerinin yazılı olduğu plakaları yerleştirdi. Devletin himayesindeki çocuklar, fidan dikmekten memnun kaldıklarını dile getirdi. Bazı çocuklar ilk kez fidan diktiklerini söyledi.

Vali Sebahattin Öztürk, çocuklarına orman ve ağaç sevgisi aşılamak amacıyla hatıra ormanlarının oluşturulduğunu ifade etti. Ağaç sevginin vatan ve devlet sevgisiyle eş anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, "Ülkeye sahip çıkmak, ağaca sahip çıkmaktır. Yeter ki çocuklarımız ülkelerine sahip çıksınlar." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, "Hatıra ormanı ile doğaya saygılı, onu koruyan ve onunla iç içe olan bir nesli yetiştirilmek en büyükm hedefimiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber