Polisler 2 bin çocuktan trafik kurallarına uyma sözü aldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Ailemin ve ülkemin trafik polisiyim' projesinde 2 bin çocuğa kurallara uyma eğitimi verildi. 2 çocuktan trafik kurallarına uyacaklarına dair söz de alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de her yıl yüzlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, sadece 2011 yılının ikinci yarısında bir milyon 228 bin 928 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 3 bin 835 kişi hayatını kaybetti, 238 bin 74 kişi de yaralandı. Kazaların en önemli nedenlerinin başında yüzde 66 ile insan faktörü geliyor.

Elbistan Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile insanların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Proje çerçevesinde trafik memurları okullarda öğrencilere trafik kurallarını anlatıyor. 39 okulun eğitim verdiği 90 bin nüfuslu ilçede 22 ayrı okulda trafik eğitimi verildi. Toplamda 2 bin öğrenci eğitimden geçti ve eğitim sonunda kurallara uyacaklarına dair söz alındı. 2 bin çocuğa ayrıca ?Ailemin ve ülkemin trafik polisiyim' adlı kimlik kartı verildi. Eğitimden sonra bazı çocukların, babalarının kural ihlallerini ilk gördüğü polise bildirdiği belirtildi.

Çocukların yapmaya söz verdikleri kurallar ise şöyle: ?Kırmızı ışıkta durup, yeşil ışıkta geçeceğim. Araç durmadan araca binmeyeceğin, araç durmadan araçtan inmeyeceğim, araçtan inerken sağ kapıdan ineceğim. Hareket halindeki araçta ayakta durmayacağım. Hareket halindeki araçta elimi, kolumu kafamı çıkarmayacağım. Cadde ve sokakta oyun oynamayacağım, oyun için ayrılmış alanlarda oynayacağım. Aile büyüklerime alkollü araç kullandırmayacağım. Emniyet kemeri takmadan yola çıkartmayacağım, aşırı hızlı araç kullandırmayacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber