Bandırma 5. Milli Eğitim Festivali başladı

Bandırma 5. Milli Eğitim Festivali, düzenlenen törenlerle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, 22-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak Milli Eğitim Festivali'nde dört günde toplam 243 etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Bandırma 5. Milli Eğitim Festivali'nin açılış törenine Kaymakam Ali Mantı, Cumhuriyet Savcısı Hakan Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Emniyet Müdürü Abdulkadir Cılman ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Festival açılış töreninde konuşan Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, bu etkinliklerin 156'sının Cumhuriyet Meydanı'nda, 87'sinin okullarda yapılacağını ifade etti. 87 etkinlikte 6 bin 890 öğrencinin, 156 etkinlikte ise 4 bin 986 öğrencinin sahne alacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirhan, "Festival boyunca 380 öğretmen görev alacak. Kültür sanat etkinliklerine Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Antalya,Yalova ve Bandırma'dan 16 yazar ve sanatçı katılacak. Festivalde, ilçedeki eğitim kurumlarının hazırladıkları halk oyunlarının yanı sıra Bulgaristan, Kütahya, Balıkesir ve Trabzon'dan katılacak halk oyunları ekipleri de gösteri yapacak. Festival kapsamında ayrıca 14 tiyatro, 6 şiir dinletisi, 5 konser düzenlenecek. Bandırmalılar, bu festivalde zengin bir öğrenci programı izleyecekler.? dedi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, festivalin düzenlenmesindeki amacın, öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri ortamları hazırlamak, karar alma süreçlerini tanımak, kendilerine önemli olduklarını gösterme fırsatı vermek ve yeteneklerini sergileme noktasında imkan vermek olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber