200 öğrencinin bir serviste taşındığı iddiası yalanlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Valiliği, Saraykent ilçesinde bir serviste 200 öğrencinin taşındığına ilişkin basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yozgat Valiliği'nden yapılan açıklamada, okul binalarında depreme dayanıklılık testi uygulandığı belirtildi. Açıklamada, Saraykent İlköğretim Okulu'nun test sonucunda güçlendirilmesi veya yeniden yapılmasına ilişkin teklif getirildiği kaydedildi.

Saraykent İlköğretim Okulu'nun rapor üzerine boşaltıldığı bildirilen açıklamada, bu okulda öğrenim gören 476 öğrencinin 6 Şubat 2012 tarihi itibarıyla Marziye-İbrahim Ertek İlköğretim Okulu'na nakledildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca okulun tahliye edildiği tarih itibarıyla gerekli çalışmalarda son aşamaya gelindiği ifade edildi.

Söz konusu okullarda taşımalı eğitim yapılmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Boşaltılan Saraykent İlköğretim Okulu ile öğrencilerin nakledildiği Marziye-İbrahim Ertek İlköğretim Okulları'nın her ikisi de şehir merkezinde oldukları için taşıma kapsamı dışındadır. Dolasıyla ihaleye bağlı herhangi bir taşıma yapılmamaktadır. Ancak öğrenci taşıması Saraykent Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Basına yansıdığının aksine öğrenci mevcudu bin değil, 476'dır. 476 öğrencimizden taşınan öğrenci sayısı, sabah gurubunda 228, öğle gurubunda 148'dir. Bu öğrencilerimiz Saraykent Belediyesi tarafından iki araçla birkaç seferde taşınmaktadır. Bu öğrencilerimiz bugüne kadar problemsiz bir şekilde okullarına taşınmışlardır. Bugün itibarıyla da aynı şekilde problemsiz okullarına devam etmektedirler. Basına yansıyan rakam ve görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır.''

Bazı basın yayın organlarında en az 200 öğrencinin bir otobüsle okula taşındığı yönünde haberler yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber