Memurlar, kalem ve tebeşir atarak zam teklifini protesto etti

Toplu sözleşme görüşmeleri sonucund zam oranını protesto eden memurlar, Erzurum'da kalem ve tebeşir atarak iş bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki zam pazarlığının olumsuz sonuçlanması üzerine memurlar alanlara indi. Erzurum'da da Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK üyesi memurlar düzenledikleri eylemlerle hükümete tepki gösterdi. Memurlar, daha sonra Yakutiye Belediyesi Kent Meydanı'nda bir araya gelerek birbirlerine destek verdi.

Erzurum'da ilk olarak sabah saatlerinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, kalem ve tebeşir atarak hükümetin maaş zammı teklifini protesto etti. Eylemde konuşan Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, hükümetin memur maaş zammı teklifinin gerçekçi olmadığını savundu. Bayraktar, hükümetin kendilerine Yunanistan'ı örnek gösterdiğini vurgulayarak, Türkiye'nin Yunanistan olmadığını, hükümetin ekonomik gelişmelerle övündüğünü hatırlattı.

Kamu-Sen üyesi memurlar daha sonra buradan yürüyerek Kent Meydanı'na geçerek Memur-Sen üyesi Eğitim-Bir-Sen'li memurlara destek verdi. Bu esnada KESK'e bağlı memurlar da alana gelerek eyleme omuz verdi. Eğitim-Bir-Sen üyeleri adına konuşan Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Kamu İşveren Heyeti'nin, anlaşmazlığın, ilk toplu sözleşmede imzalanamamasının baş sorumlusu olduğunu söyledi. Öğretmen ve öğretim elemanlarının neredeyse en düşük ücret alan kamu görevlisi konumuna getirildiğini ileri süren Şimşek, "Hükümet, memur söz konusu olunca kılını kıpırdatmamaktadır. Vekillerin danışmanlarına, şoförüne ve sekreterine, askere mali denge endişesi taşımadan zam yapan hükümet, eğitimciler söz konusu olunca yan yatmış, kırk dereden su getirmiş ve onlarca bahane üretmiştir. Bizim bahanelere karnımız toktur." dedi.

Açıklama esnasında Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyesi memurlar da Şimşek'e destek vererek sloganlara eşlik etti. Açıklama sonrası ise memurlar davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek hükümeti protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber