Beypazarı'nda maytaplı Regaib Kandili kutlamalarına izin verilmedi

Ankara'nın Beypazarı İlçesinde her yıl Regaip Kandilinde maytap, torpil ve benzeri patlayıcılarla üçayların kutlaması Emniyet Müdürlüğü ve Müftülüğün yaptığı çalışmalar sonucu düşük seviyede oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyarılara uymayanlar tarafından kullanılan maytap, torpil ve benzeri patlayıcılar yüzünden bazı vatandaşlar yaralandı. İlçe Emniyet müdürlüğü patlayıcı ve parlayıcı madde kullananlara ceza kesti.

Beypazarı İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı (BİB) Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Regaip Kandili kutlamalarının patlayıcılarla yapılmasına yönelik görüşünü halka duyurdu. Müftülük, kandilin maytap ve patlayıcılarla kutlanması sonucu onlarca çocuğun yaralandığı, telafisi mümkün olmayan sonuçların meydana geldiğini, yangınların çıktığını vurgulayıp bundan dolayı bu tür patlayıcı ve yanıcı maddelerle kutlama yapmanın dini açıdan da sakıncalı ve yasak olduğu yönünde DİB'nın ilgili görüşünü ilçe halkına duyurdu.

Beypazarı Emniyet Müdürü Mahmut Çetin de yaptığı açıklamada Regaib Kandili'nde vatandaşların huzuru için tüm imkanları kullandıklarını ifade etti. Maytap, torpil ve benzeri maddelerin kullanımının Ankara ilinde yasaklandığını hatırlatan Çetin, "Her yıl yapılan bu etkinliklerde çok sayıda vatandaşımız yaralanmakta. Bundan dolayı vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla patlayıcı, parlayıcı, maddeleri kullanan birçok vatandaşımıza kanuni işlem uyguladık." dedi.

Alınan önlemlere rağmen bazı talihsiz kazalar da yaşandı. Seyir halinde giden bir arabanın içine yol kenarından atılan patlayıcı madde sonucu araçta bulunan Sündüz Sütcü adlı kadın gözünden yaralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber