SEYMER, 8 yılda 76 bin mezun verdi

Adana'nın Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER), 2011?2012 eğitim dönemi mezuniyet töreni düzenledi, yıl sonu sergisi açtı. SEYMER'in 8 yılda 76 bin mezun verdiği belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleşen programın açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, göreve ilk seçildiği 2004 yılında başlayan ve halen 11 ayrı merkezde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden SEYMER'lerde toplam 76 bin 232 mezun verdiklerini söyledi. Belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yaparken diğer yandan ?insan merkezli, adalet eksenli' sosyal projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Öztürk, ?sınırsız ilgi, karşılıksız bilgi' sloganı ile kurulan SEYMER'lerin 8 yıldan bu yana ücretsiz bir şekilde faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Projeye başladıklarında bay ve bayan ayrımı yapmadıklarını; ancak bugün SEYMER'lere yüzde 95 oranında kadınların geldiğini anlatan Öztürk, bundan dolayı ayrıca mutlu olduklarını vurguladı. Seyhan'da kadınların dört duvar arasında değil, hayatın içinde yaşadıklarını aktaran Öztürk, ?Biz inanıyoruz ki kadınlarımız sadece çocuk doğurmak için değil; bu toplumun da öncüleridir.? dedi.

SEYMER'lerin 103 derslik, 170 öğretmen ve 48 ayrı branşta kurslar verdiğinin altını çizen Azim Öztürk, sadece bu eğitim döneminde 5 bin 772 mezun verdiklerini bildirdi. Bugüne kadar Anadolu'da orta ölçekli bir il olan Bayburt nüfusu kadar kursiyer mezun ettiklerine işaret eden Öztürk, şunları söyledi: ?Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da bırakmıyoruz. Binlerce SEYMER'li kardeşimiz bir yerlerde çalışıyor, on binlercesi öğrendiği mesleği evinde icra ediyor. Yüzlercesi kendi işinin patronu olmuş. Ayrıca üç ayrı noktada oluşturduğumuz sergi salonunda mezunlarımızın ?el emeği, göz nuru' ürünlerini satışa sunduk. SEYMER mezunlarına özel 15 bin faizsiz kredi imkanı sunuluyor. SEYMER'liler Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında faizsiz, ilk iki yıl ödemesiz, 6 yıl geri ödemeli krediden yararlanıyor. Kursiyer kadınlarımız hem evlerine ekonomik katkı sağlıyor, aynı zamanda ruhen güçlenmektedir.? SEYMER'lerin artık birer marka haline geldiğini hatırlatan Öztürk, bu çalışmalara emek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Hüseyin Avni Coş ise SEYMER'lerin birer halk mektebi haline geldiğini ifade etti. 'Beşikten mezara kadar ilim' prensibiyle hareket eden belediyenin her yaştaki insanı eğitip, meslek sahibi yaptığını açıklayan Coş, ziyaret ettiği SEYMER'lerdeki kursiyerlerin büyük bir ciddiyetle eğitim görüp, güzel eserler ortaya koyduklarını kaydetti. Coş, binlerce kişinin yetiştiği bu kurumlara destek veren herkesi tebrik etti. Toplumun birlik ve beraberlik duygusu içinde her türlü zorluğun üstesinde gelebilecek bir kültüre sahip bulunduğunu söyleyen Coş, SEYMER'lerin de böyle bir anlayışın ürünü olduğunu aktardı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise SEYMER'lerin şehir için bir yaşam biçimi haline geldiğini belirtti. Diğer ilçelerin de SEYMER'lere benzer çalışmalar yaptığına işaret eden Aldırmaz, ?Şu tablo gösteriyor ki bu başarın tepe noktasında yine bayanların ağırlıklı olarak yer alıyor.? diye konuştu.

Folklor gösterileriyle şölene dönüşen organizasyonda mezun kursiyerlere sertifikaları verildi.

Daha sonra Vali Coş, Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriye Şarbak, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kazım Barışık'in da katılımıyla SEYMER kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları ürünlerden oluşan ?Hoşsâda' isimli serginin kurdelesi kesildi. 10 gün açık kalacak olan sergi beğeni topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber