Gönüllüler Kuş Cenneti'nde çevre temizliği yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ?Akdeniz'i Temiz Tutalım? kampanyası kapsamında Kuş Cenneti'nde temizlik çalışması yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Temiz Derneği (Turmepa)'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğe, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV), Deniz Ticaret Odası, Fethiye Doğa Gönüllüleri ve Amatör Balıkçılar Derneği temsilcileri katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen temizlik sırasında kuş cennetine atılmış çok sayıda şişe ve çöp bulunması dikkat çekti. Gün boyu devam eden temizlik çalışmalarında torbalarca çöp toplandı.

Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Turmepa yetkilisi Ersin Özer, amaçlarının yaz sezonu öncesinde vatandaşlara örnek olmak olduğunu söyledi.

Bu bağlamda böyle bir kıyı temizliği düzenlediklerini söyleyen Özer, ortaya çıkan tablonun iç açıcı olmadığını kaydetti. Özellikle Kuş Cenneti'ne karşı vatandaşların duyarsız olduğunu belirten Özer, "Özellikle bu bölgede ciddi sorun var. Vatandaşlarımız bu bölgeye karşı çok duyarsız. Deniz kirliliğinin yüzde 85'i karasal kirlilikten meydana gelmektedir. Hayatımız için bu kadar önemli yer alan denizlerin kirlenmesine göz yummamalıyız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber