Bin kişilik yurt için yer tahsisi yapıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, bin kişilik öğrenci yurdu yapımı için yer tahsisinin yapıldığını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bin kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu yapılmak üzere Kutlubey Yazıcılar köyünde hazineye ait 49 bin 362 metrekare yüz ölçümlü arsanın tahsisinin yapıldığını açıkladı. Bartın Üniversitesi'nin yeni kampüs alanının içerisinde bulunan arsaya yapılacak öğrenci yurdu için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile yaptığı görüşmenin ardından bin kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu yapımına ilişkin teklifin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Kalkınma Bakanlığı'na gönderildiğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, onayın ardından yatırım programına alınacak öğrenci yurdunun proje ve yapım ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Tunç, "Bartın Üniversitesi 2008 yılında kuruldu ve kuruluşundan itibarın 3 eğitim öğretim yılı geçti. Bu süre içerisinde öğrenci sayısı 6 bine ulaştı. 350 kapasiteli öğrenci yurduna ilaveten 2009 yılında inşaatına başlayıp 2010 yılında hizmete açtığımız 500 kişilik öğrenci yurdu ile birlikte kapasite 850 oldu. Bunun da yeterli olmaması nedeniyle bin kişilik öğrenci yurdu için çalışmalara başladık" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, özel sektöründe öğrenci yurtları ile ilgili önemli çalışmaları olduğunu belirterek, Bartın'da üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamamaları için çalıştıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber