Görsel kirlilik, resimlerle kapatılacak

Konak Belediyesi, şehir merkezinde, turistlerin yoğun olarak gelip gittiği ve kötü görsellik sergileyen duvarlara grafiti uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konak Belediyesi, şehir merkezinde, turistlerin yoğun olarak gelip gittiği ve kötü görsellik sergileyen duvarlara grafiti uygulaması başlattı. Grafiti çalışması ilk defa, tarihi Agora'nın bulunduğu ve turistlerin uğrak merkezi olan Agora semtindeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarına uygulandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, İzmir Saat Kulesi'nin grafiti çalışması ile okul duvarındaki çirkin yazı ve görüntü kirliliği yok edildi. Favori Boya'nın grafiti çalışmaları için özel olarak hazırladığı sprey boyalar kullanılarak yapılan çalışma, çevre sakinleri tarafından da ilgiyle izlendi.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası konumundaki Agora'da uygulamaya konulan çalışmanın kent geneline yayılacağını belirtti. Başkan Tartan, Agora'yı gelen turist otobüslerinin park ettiği alanın önünde bulunan duvarın çok daha güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber