Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Polonya'dan döndü

Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları, "Europe Without Prejudices" (Önyargısız Avrupa) projesinin son ayağı Polonya'da tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklıkları, "Europe Without Prejudices" (Önyargısız Avrupa) projesinin son ayağı Polonya'da tamamlandı.

Proje kapsamında Polonya'nın Przemet şehrine giden Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri çalışma toplantılarını başarı ile tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Proje kafilesinde bulunan Okul Müdürü Sadık Dankaz, Müdür Yardımcısı Ahmet Güler, İngilizce Öğretmeni Olcay Parlak, Meslek Dersi Öğretmeni Nurten Atay, öğrenciler Zafer Ocak ve Edanur Atmaca ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Samsun'un Terme ilçesinde görev yaptığı yıllarda Comenius Projesi ile Terme'nin adını dünyaya duyuran Proje Koordinatörü İngilizce öğretmeni Olcay Parlak, memleketi Bafra'yı da başarılı AB Projeleri ile dünyaya duyurdu. Projenin beşinci ve son ayağında Fen Bilgisi ve ortak ülke anadillerinin öğretimi konusu işlendi. Anadil tanıtımında sadece ortak dil olarak kullanılan İngilizce'nin yanında Türkçe'nin temel kavramlarını içeren dersler İngilizce öğretmeni Olcay Parlak tarafından ortak ülke öğrencilerine tanıtıldı. Ayrıca bulunulan bölgenin yerel yöneticileri ile bir araya gelinerek çevre bilinci, doğal alanların korunması konularında bilgiler alındı.

2010 yılından bu yana devam eden proje çalışmaları bu öğretim yılı resmi olarak sona erecek. Önümüzdeki dönemlerde de çalışmaların devam edebilmesi için Avrupa Birliği Bakanlığı'na yeni başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

8 farklı Avrupa ülkesi ile yapılacak proje, Türkiye ve Bafra'nın tanıtımı açısından çok önemli bir yere sahip. AB Comenius projesi ile 2 yıl içinde 13 öğretmen ve 12 öğrenci Avrupa ülkelerindeki çalışma toplantılarına katılma şansı yakaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber