Kaçak akaryakıt operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi tutuklandı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca, Ankara-Konya Devlet Karayolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında sık sık kaçak akaryakıt ele geçirilmesi üzerine başlatılan teknik takip, operasyon alanını genişletti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca, Ankara-Konya Devlet Karayolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında sık sık kaçak akaryakıt ele geçirilmesi üzerine başlatılan teknik takip, operasyon alanını genişletti. Ankara, Adana, Çankırı ve Hatay'da 18 farklı adrese yönelik yapılan operasyonda piyasa değeri 1 milyon 992 bin lira olan 524 bin 400 litre kaçak akaryakıt ile 10 adet akaryakıt tankeri ve 4 adet gizli yer altı tankı ele geçirildi. Gözaltına alınan 17 kişiden 9'u tutuklandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nca, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı (Vergi Denetim Dairesi Müdürlüğü), Ankara Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Muhafaza Gümrük Müdürlüğü ekipleri ile Adana, Çankırı ve Hatay İl Jandarma Komutanlıkları; başta Ankara olmak üzere Adana, Çankırı ve Hatay'da 22 şahsa yönelik operasyon yaptı. 27 adrese yönelik operasyonda Ankara'da 11, Adana'da 2, Çankırı'da 3 ve Hatay'da 1 olmak üzere toplam 17 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara ve Çankırı'da 4 ayrı akaryakıt istasyonunda yapılan EPDK denetiminde de 59 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet 9 mm çapında Browning marka ruhsatsız tabanca, 9 mm çapında 41 fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 25 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerin kullandığı 3 adet bilgisayar, 24 adet cep telefonu ve sim kartı ile çok sayıda belge ve dokümana ajanda, banka dekontları, fatura ve irsaliyeye soruşturma kapsamında el konuldu. Ayrıca kaçak akaryakıt ele geçirilen istasyonlara Ankara Gelirler İdaresi Başkanlığı ekiplerince toplam 247 bin 345 TL özel usulsüzlük cezası kesildi. Yakalanan 17 şüpheli şahıs haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, kaçak petrolü satışa arz etmek, satmak, bulundurmak, ticari amaçla satın almak ve saklamak' suçlarından tanzim edilen tahkikat evrakları ile adlî makamlar önüne çıkarıldı. Şüphelilerden 9'u adli makamlarca tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber