Tay: Manisa'da kürtaj yaptıranların sayısı giderek artıyor

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, ilde kürtajın giderek arttığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, ilde kürtajın giderek arttığını bildirdi. Tay, 2010 yılında il genelinde 980, 2011 yılında bin 174 ve 2012 yılının ilk 3 ayında ise 404 kişinin kürtaj yaptırdığını belirtti. Tay, kürtajın bir aile planlaması yöntemi olmadığını, kürtajın çok riskli bir işlem olduğunu kaydetti.

Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da kürtaj sayısının her geçen gün arttığını belirten Tay, ?Yapılan kürtajların bir kısmı tıbbi gerekçelerle yapılmasına karşın, büyük çoğunluğu istenmeyen gebelikler sonucu ailelerin talebi üzerine yapılmaktadır. Bu işlemler yasalarla belirlenen fetüs 10 haftalık oluncaya kadar olan süre içersinde hastanelerimizde gerçekleşmektedir.? dedi.

Kürtaj sayılarının giderek artmasının, kürtajın bir aile yöntemi olarak kullanılmaya başlandığının göstergesi olduğunu ifade eden Tay, ?Oysa kürtaj bir cerrahi müdahaledir, asla bir aile planlanması yöntemi olmayıp, nüfus planlanması yöntemidir. Aile planlanması konusunda Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm kurumlarda aile planlanması desteği gerek eğitim, gerekse aile planlaması şeklinde ücretsiz olarak sunulmaktadır.? diye konuştu.

Kürtajın risklerine dikkat çeken Tay, vatandaşları, aile planlanması hizmeti veren kurumlara çağırdı. Tay, şöyle dedi: ?Cerrahi bir müdahale olması sebebiyle birçok riski de beraberinde getirmektedir. Kürtaj, bir daha bebek sahibi olamama başta olmak üzere, müdahale edilenin hayatını tehlikeye atacak ciddi sonuçlara açıktır. Enfeksiyon kanama, rahmi kaybetme riskleri bu yöntemin başlıca risklerini oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın, kendileri için istedikleri sayıda çocuğa istedikleri zaman aralığına kavuşmak üzere doğru aile planlanması yöntemi danışmanlık desteği almaları için sağlık kurumlarımıza başvurmaları önem arz ediyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber