ABD'li Vali: Mersin ile Georgia arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeliyiz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Georgia Eyaleti Valisi Nathan Deal, Mersin ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deal beraberinde geniş bir iş adamı heyetiyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye'ye 37 kişilik kalabalık bir heyetle geldiklerini ifade eden Deal, Türkiye'nin Geoegia Eyaleti için çok önemli bir ticaret noktası olduğunu kaydetti. Türkiye ile olan ticari ilişkileri hem Türkiye'nin hem de Georgia eyaletinin yararına olacak bir şekilde arttırmayı hedeflediklerini aktaran Deal, ?Limanınızı ziyaret etmek için sabırsızlanıyoruz. Biz de Georgia eyaletinde Savannah Limanı diye adlandırdığımız çok önemli bir limana sahibiz. Bizlerde kendi limanımız aracılığıyla bir iş değişimi yapıyoruz. Geleceğe bu yönde yatırım yapmak istiyoruz.? diye konuştu.

Eyaletlerindeki yüksek öğretim kurumlarının da çok önemli bir pozisyonda olduğunu anlatan Deal şöyle devam etti: ?Mersin de çok önemli üniversitelere sahip. Kendi eyaletimizde Türkiye'den gelen Türk öğrencilerimiz var. Onların sayısını da ilerde arttırmayı düşünüyoruz. Bugün burada sizinle beraber olmaktan ve hem Türkiye hem de Georgia adına önümüzdeki imkanları tartışma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz.?

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise ziyaretin Türkiye ile ABD arasındaki karşılıklı ticareti arttıracağı gibi, Mersin ve Georgia arasında da özel bir ticaretin gelişmesine de katkı sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu Deal'a üzerinde Akdeniz Oyunları logosu bulunan zeytin ürünlerinden oluşan bir paket ile Akdeniz Oyunları fleması, konuk Vali de Güzeloğlu'na Georgia işlemeli porselen tabak hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber