Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir açıklaması

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir 5 Haziran Çevre Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, "Çevre bize atalarımızdan kalan miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Bunun için de herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçdemir açıklamasında, Çevre, insan ve tüm tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistem olduğunu, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için gösterilen çabalar, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamasının sağlanması amacına yönelik olduğunu ifade etti.

Koçdemir: "Ancak hızlı nüfus artışı, plansız sanayileşme, çarpık kentleşme, nükleer denemeler, verimi artırmak adına kullanılan yapay gübreler, kimyasal ilaçlar, ormanların kesilmesi ve iklim değişikliği gibi etkenler dünyamızda çevre kirlenmesini gün geçtikçe arttırmaktadır. Çevre bir kurum yada kuruluşun değil, bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanı olduğundan, kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatın önlenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi önemlidir. Çevreyi

havası, suyu ve toprağıyla bir bütün olarak ele alıp, eğitim kurumlarımız başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, yazılı, görsel ve işitsel basınımız ve tüm bireyler işbirliği içinde çalışmalarımızı arttırmalıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber