Erdoğan'dan gelişmiş ülkelere yardım eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelişmiş bazı ülkelerin az gelişmiş ülkelere yönelik yardım faaliyetlerini eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelişmiş ülkelerin gönderdikleri raportörlere ödedikleri paraları yardım faaliyeti gibi gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, bu ülkeler ayni ve nakdi yardım gitmediğini söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Merkezi Asya" konulu açılış oturumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı Hamadi El Jibali ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas birlikte katıldı.

Moderatörlüğünü WEF Başkanı Claus Schwab'ın yaptığı oturumun kapanış bölümünde söz alan Başbakan Erdoğan, gelişmiş ülkelerin, az gelişmiş ülkelere yönelik yardım faaliyetlerini eleştirdi. Bazı ülkelerin yaptığı açıklamaların aksine az gelişmiş ülkelere nakdi ve ayni yardım yapmadıklarını söyleyen Erdoğan, ?Yardım eli uzatıyoruz? diye açıklanan yardımların raportörlere verilen paralar olduğunu ifade etti. Erdoğan, ?Böyle bir şey yok. Raportörler gidiyorlar orada geziyorlar, tozuyorlar. Okul yaptınız mı? Çalışma yaptınız mı? Ne yazık ki yok. Ben özellikle bu ekonomik forumdan buna benzer bazı çıkışların olmasını çok önemsiyorum. Meksika'daki G - 20'de ve ardından ?Sürdürebilir Kalkınma Forumu'nda Rio'da bu konulara yönelik atacağımız adımları, barış için, paylaşım için çok çok önemsiyorum." dedi.

Türkiye'nin 10 yıl içinde alan ülke olmaktan veren ülke konumuna geçtiğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi: ?Bir el tokalaşmak için uzanırken, diğer el yumrukla karşısında durursa, burada ne barışı temin edebilirsiniz, ne de sevgiyi temin edebilirsiniz. Dünya aslında paylaşıma hasret. Gelişmekte olan ülkeler en az gelişmiş ülkelere ne denli el uzatıyor. Ne denli veren el olabiliyorlar. Biz bunu Afrika ülkelerinde açık gördük. Bunların en önemlisi Somali'de bunu gördük. Orada insanların hali, o yavruların deri kemik kalmış hali bizi bir sorumluluğun altına itiyor. 'Bizim bütün imkanlarımız var' diyerek, biz 'Somali başının çaresine baksın' diyemeyiz. Bizim elimizi uzatmamız lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber