Depremzede çocuklar, 'Umuda bir adım daha' yaklaştı

'Van Projesi' kapsamında 7 aydır Kartal Yakacık Huzurevi'nde misafir edilen yaklaşık 600 depremzede çocuk için, İstanbul Valiliği, İstanbul Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürlüğü, Kültür AŞ ve Süper FM'in katkılarıyla, 'Umuda bir adım daha' sloganıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, yaşları 10 ila 19 arasında 70 Vanlı depremzede çocuktan oluşan koro, ünlü sanatçı Ferhat Göçer ile mini bir konser verdi.

Depremzede çocukların zihinlerinden depremin izlerini silmek amacıyla gerçekleştirilen konserde, ünlü sanatçı Ferhat Göçer'in 'Kalp kalbe karşıdır' ve 'Biri bana gelsin' isimli şarkılarının yanı sıra Van yöresine ait türküler seslendirildi.

Organizasyon hakkında konuşan Ferhat Göçer, ?Van depremi sonrasında İstanbul'da misafir edilen aileler ve çocuklarının, Van'a geri dönüşlerini ve bir şekilde burada geçirdikleri günleri taçlandırmak adına bir buluşma gerçekleştiriliyor. Ben de bu buluşmada çocuklar ile ailelerine güzel bir sürpriz hazırladım. Çok güzel anılarla buradan ayrılacaklarına inanıyorum. Gerek Van depremi gerek diğer depremlerde yaşadığımız acıları unutturmamak adına, onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına çok güzel bir proje. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Beni çağırdıklarına çok mutlu olmuştum. Onlarla birlikte olmak büyük bir onur benim için.? şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında depremzede öğrencilerin İstanbul'da kaldıkları 7 aylık süre zarfında yaptıkları 100 resim Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda sergilendi. İstanbul'un farklı bölgelerinden gelen çocuklar Vanlı depremzede çocuklara 550 fidan hediye etti. Ağaç AŞ'nin desteğiyle gerçekleştirilecek bu proje ile Van'da 'İstanbul Ormanı' oluşturulması planlanıyor.

Program sonunda Vanlı öğrencilere içinde çeşitli oyuncakların olduğu hediye paketleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber