Japon gazeteci ve turizmciler 3 kenti gezecek

Japonya'dan içinde turizm yazarları, seyahat acentesi temsilcilerinin oluşan 18 kişilik heyet Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki inanç turizm merkezlerini gezecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile düzenlediği basın toplantısında, Japonya'dan turizm sektörü çalışanları, yazar ve gazetecilerinden oluşan 18 kişilik heyetin, 10 Haziran Pazar günü Malatya'ya geleceğini duyurdu. Heyetin 6 gün boyunca Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'yı gezeceğini belirten Saran, şöyle devam etti: ?Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile Japonya gezisine katıldık. Bu gezide, Japonya'nın önde gelen turizm yazarları ve sektör temsilcilerini Malatya'ya davet ettik. Bu davete icabet etmek üzere bir grup Japon gazeteci, turizm yazarı ve sektör çalışanlarının Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa'yı gezecek. Türk Hava Yolları (THY)'nın ulaşım sponsoru olduğu program kapsamında Malatya'ya gelecek heyet için Levent Vadisi ve Arapgir ilçesine gezi düzenlenecek. Malatya, Adıyaman illeri ve Nemrut gezisinin ardından heyet Adıyaman üzerinden Şanlıurfa'ya geçecek. Böylece Japon turizm sektöründe çok fazla tanınmayan 3 kentin tarihi ve turistik değerleri Japon medyasına ve turizm sektörüne tanıtılacak.?

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından karşılanacağını belirten Vali Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da Japon heyetinin gezisine katkı sunacağını açıkladı. Gezide bulunan medya çalışanlarının ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinde yazdıklarının altını çizen Saran, "Heyette bulunan gazetecilerin temsil ettikleri yayın organları 1 milyon tirajı olan yayımlar. Bu bakımdan tanıtım açısından çok önemsediğimiz bir program olacak? diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Gelecek heyet, Japon turizmine rehberlik yapan bir konumda. Japon turistler genellikle tarihi ve turistik gezilere önem veriyorlar. Önümüzdeki hafta misafirlerimizi ağırlayarak Malatya'nın turizm imkanlarını göstereceğiz." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber