Türkçenin çocukları Kahramanmaraşlıları coşturdu

10'uncu Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kahramanmaraş'a gelen 15 ülkeden 75 öğrenci, Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda görsel şölen sergiledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stadyumu dolduran on binler Türkçe'nin çocuklarının seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Türkçe şarkılar söyleyip şiirler okuyan çocuklar, Kürtçe şarkılar eşliğinde de halay çekti.

Programda konuşan TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, ''Bu gençlerimiz, dünyada hoşgörüyü, barışı ve sevgiyi sağlayan Türkçemizin hem bilim ve sanat dili olması hem de dünyadaki barışa hizmet eden evrensel bir dil olma çabasıdır. Türkçe Olimpiyatları'nın maksadı, Türkçeyi evrensel bir dil yapmaktır. Bu gençleri yetiştiren binlerce öğretmenlerimiz var. Onlara da hepiniz adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onlar bu organizasyonun büyük kahramanlarıdır.? dedi.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerini de ziyaret eden çocuklar, dondurmasıyla meşhur kentte, bu lezzeti de tatma imkanı buldu.

Öte yandan, Türkçenin çocukları Kahramanmaraş programı çerçevesinde şehir turu da attı, Kahramanmaraş'ın meşhur dondurmasının tadına baktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber