İzmir'deki tecavüz davası

Bornova ilçesinde üniversite öğrencisine tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan iki sanığa, 14 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkeme heyeti sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve temyiz sürecini göz önünde bulundurarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Gökhan Muşmula ve Ali Yavaş ile tarafların avukatları katıldı. Üniversite öğrencisi E.E ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Kazım Arapoğlu, sanıkların "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Mağdur E.E'nin avukatı Can Canbek de sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar ise son savunmalarını yaparak suçsuz olduklarını iddia ederek, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, savcılık mütalaası ve sanıkların savunmalarının ardından duruşmaya karar için verdiği kısa bir aranın ardından her iki sanığı da

"nitelikli cinsel saldırı" suçundan 9 yıl 2'şer ay, "cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama" suçundan ise 5'er yıl olmak üzere, toplam 14 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, sanıkların tutukluluk kaldıkları süre ve temyiz sürecini göz önünde bulundurarak, sanıkların tahliyesine karar verdi.

Bornova ilçesindeki metro istasyonunda, geçen yıl kasım ayında dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi E.E (24), barda tanıştığı İ.O.D adlı erkekle otobüs durağında beklerken kendilerini eve bırakmak isteyen iki kişinin aracına bindiklerini, araçtaki iki kişinin bir süre sonra İ.O.D'yi zorla araçtan indirdiğini, kendisine de döverek tecavüz ettiklerini bildirmişti.

E.E'nin verdiği plaka bilgisinden yola çıkılarak gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan iki kişi hakkında dava açılmıştı.

Öte yandan duruşmayı izleyen "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi 2'si kadın avukat, 8 kişilik grup, duruşma sonrası adliye önünde yaptığı basın açıklamasıyla sanıkların tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber