Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nda; Esed sonrası geçiş süreci ele alındı

Dışişleri Bakanlığı, 'Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'nda Suriye halkına ek destek dahil atılabilecek ilave adımlar ve demokratik, Esed sonrası bir Suriye'ye yönelik etkin muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonunun ele alındığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da dün yapılan foruma Katar Başbakanı, ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tunus, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, İtalya, Almanya, Mısır Dışişleri Bakanları, Avrupa Birliği Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikası Temsilcisi ile İspanya'dan üst düzey yetkililer katıldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada foruma katılan ülke temsilcilerinin Suriye muhalefetine destek amacıyla koordinasyon Grubu toplama konusunda mutabakata vardığı ifade edilirken ülke yetkililerinin 15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak ve tüm muhalefeti kapsayacak koordinasyon toplantısına bir temsilci gönderme kararı aldıkları belirtildi.

Açıklamada forumda Fransa'nın, gelecek Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısının Temmuz ayı başında Paris'te yapılması yönündeki önerisinin memnuniyetle karşılandığı dile getirilirken, Demokratik Suriye hedefine yönelik ortak çalışmaların devam ettirileceği ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber