Aksaray'da 'Türk-İslam Mucitleri ve Eserleri' konferansı

Aksaray Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Aksaray Şubesi tarafından "Türk-İslam Mucitleri ve Eserleri" konulu konferans düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konferansa Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sertdemir, Makine Mühendisleri Odası Aksaray Şube Başkanı Hakkı Şahin, oda üyeleri ve davetliler katıldı.

Makine Mühendisleri Odası Aksaray Şube Başkanı Hakkı Şahin, geçmişi hatırlamak ve atalarımızın kısıtlı imkanlarıyla yaptığı ve birçoğunun günümüze kadar geldiği eserlerinin bir kısmını tanımak adına böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Konferansta Prof. Dr. Yavuz Unat, tarihe damgasını vuran Türk ve İslam mucitleri ile bunların eserleri hakkında bilgiler verdi. Tarihte yer alan kurumlar, hastaneler, gözlemevleri, Ömer Hayyam, İbn-i Sina, Beyruni gibi değerleri anlatan Prof. Dr. Unat, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine geçiş süresine ve günümüze kadar Türk- İslam Mucitlerini anlattı.

Prof. Dr. Unat, program sonunda kendisine yöneltilen bir soruyu şu şekilde cevapladı; "Şimdi bize soruyorlar, 'Hiç Türk bilim adamımız yok mu?' İşte biz bunları buna cevaben anlatıyoruz. Bizimde Türk bilim adamlarımız var. Bizde medeniyete uygarlığa katkı yapmışız. Biz Türkler öyle korkulduğu gibi cani, barbar insanlar değiliz. Savaşçı insanlar değiliz. Medeniyeti kuran insanlarız. Çünkü medeniyet çok önemli uygarlık. Eğer medeni değilseniz bu dünyada yaşama şansınız yok demektir. Medeni olmak için bilimi kullanacaksınız. Bilgiyi kullanacaksınız. Bilgi güç demektir. Bizim görevimizde Türklerinde bu alana katkı yaptıklarını göstermektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber