Hayvanseverlerden Pitbull'lu eylem

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olarak Beyoğlu'nda eylem yapan hayvanseverler, ?Pitbull' cinsi köpeklerle yürüyüş yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvanlara uygulanan şiddeti protesto eden eylemciler, ?Hepimiz Pitbull'uz bizi uyutun? şeklinde slogan attı.

Orman Bakanlığı'nın hayvanların korunmasına yönelik hazırladığı ve Başbakanlığa gönderdiği yasa tasarısı, hayvanların tepkisini çekti. Facebook ve twitter üzerinden organize olan hayvanseverler, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Besledikleri hayvanlarla eyleme katılan hayvanseverler, ?Hayvanlara şiddete, ölüm kampı barınaklara hayır' ve ?Hepimiz Pitbull'uz bizi uyutun' sloganları attı. ?Hayvanlara şiddete hayır' pankartı açan eylemciler, ?Hakim ve savcılar duyun bizi', ?Hayvana şiddet cezasız kalamaz', ?Adil yasa istiyoruz. Kanlı yasaya hayır' ve ?Bu canlar kimsesiz değil' yazılı dövizler taşıdı.

Taksim Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe katılan hayvanlara, vatandaşların ilgisi de büyük oldu. İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlar, hayvanları severek, birlikte fotoğraf çektirdi.

Yürüyüş sonunda grup adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Somay, ?Yasa tasarısı beklentilerimizin çok uzağında olup hem hayvan haklarına ihlaller, hem de sokak hayvanlarının toplu olarak yok edilmesine yönelik maddeler ile doludur. Yüce Meclisimiz ve Sayın Milletvekillerimizden, canlı dostlarımızın hak ettikleri yaşam koşullarını sağlayacak, onların haklarını koruyacak ve savunacak yasa maddelerini içeren bir yasa ile onların hayatlarının ve haklarının garanti altına alınmasını arz ve talep ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber