MESO'dan şehiriçi trafiğini bisiklet kullanımıyla rahatlatma önerisi

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), turizm şehrinde trafik yoğunluğunu en aza indirmenin en etkin yollarından birinin de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat'ta yazın aktif turizm sezonunun başlamasıyla birlikte şehir merkezinde trafik yoğunluğu yaşandığını belirten MESO Başkanı Atila Yıldız, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, gelişmesini tamamlamış ülkelerde bisikletin yaygın şekilde kullanıldığını söyledi. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bazı bakanların makamlarına halen bisikletle gittiğine işaret eden Yıldız, şehir içi trafiğinde de her zaman yaya geçişine öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü'ne tescilli 60 bin taşıtın bulunduğunu hatırlatan Yıldız; Almanya, İspanya, Fransa, Danimarka, Avusturya, Norveç, İsveç, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, İsveç, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde insanların çoğu zaman çalıştıkları yere bisikletle gittiğini söyledi.

Yıldız, "Manavgat'ta yazın trafik yoğunluğu yaşıyoruz. Çoğu zaman basit bir mesafeden gitmemiz bile çok uzun vaktimizi alıyor. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi çevreci bir yaklaşımla bisiklet kullanımını hayatımızın bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu konuda kararlı olmalıyız. Manavgat'ta bisiklet kullanımı yaygınlaşırsa trafik sorununun önemli ölçüde çözüleceğine inanıyoruz. Her tarafa araçla gitmek zorunda değiliz. Avrupa'da insanlar işlerine bisikletiyle gidiyor. Bizde niye olmasın. Yeter ki bu konuda istekli olalım. Yerel yöneticiler vakit geçirmeden Manavgat'ta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bisiklet yolları yapılmalı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber