Gökyüzünde renkli şölen

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bu yıl 3.'sü düzenlenen Havacılık ve Turizm Festivali, renk şölenine sahne oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafakemalpaşa'da kaymakamlık ve belediyenin işbirliği ile bu yıl 3.'sü düzenlenen Havacılık ve Turizm Festivali'nde havalanan yamaç paraşütleri gökyüzünde renkli görüntüler sergiledi. Üçbeyli köyünde bulunan 350 metre yükseklikteki Erkızı Tepesi'nde yapılan Mustafakemalpaşa Havacılık ve Turizm Festivali'ne başta; Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 10 kentten 150 yamaç paraşütçüsü katıldı.

Erkızı Tepesi'nden kuş bakışı olarak çevrenin izlendiği, rengârenk yamaç paraşütçülerinin gökyüzünü süslediği görüntüler ilgi ile izlendi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da sporcuları ziyaret ederek, uçuşları takip etti.

Serbest uçuşlar ve hedefe inme yarışmalarının yapıldığı 3 günlük etkinlik, Üçbeyli köyünde düzenlenen tören ile sona erdi.

Başhakemliğini Serdar İlker'in yaptığı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun düzenlediği hedefe inme yarışmasında birinciliği 535 puanla İzmir bölgesinden Murat Binici kazandı. Yarışmada ikinci bin 397 puanla Bursa bölgesinden Recep Aksakal, üçüncü bin 573 puanla Ankara bölgesinden Sinan Çalışkan, dördüncü ise bin 756 puanla İzmir bölgesinden Ferdi Toy oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılmasının sağlandığı etkinliğin oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Başkan Kurtulan, ?Gelenekselleşen festival, gelecek yıl daha çok yarışmacıya ev sahipliği yapacaktır. Havacılık ve Turizm Festivali'ne katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum.? dedi.

Kaymakam Kazım Karabulut ise havacılık festivali vesilesiyle asıl amaçlarının Mustafakemalpaşa'nın gizli kalmış güzelliklerini gün yüzüne çıkartmak olduğunu belirterek, şunları söyledi: ?Bu etkinlik, Mustafakemalpaşa için gerçekten gelenekselleşen bir festival olacaktır. Türkiye'nin birçok bölgesinden festivale katılan sporculara teşekkür ediyorum.?

Festivale katılan sporcular, organizasyonun kusursuz olduğunu belirtirken, Mustafakemalpaşa'nın doğal güzelliklerinden Tümbüldek Kaplıcaları, Suçtu Şelalesi ve Suçıkan mesire yerine hayran kaldıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber