Kırıkkale'de sorunlu köy kalmayacak

2012 yılı performans değerlendirmesini yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, köylerin bütün sorunlarının çözülmekte olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atanur Aydın, düzenlediği 2012 yılı KÖYDES performans değerlendirme toplantısında, İl Özel İdaresi'nin özellikle köylerle ilgili yaptığı çalışmaların küçümsenemeyeceğini belirtti. Aydın, köylerin yol, su ve diğer tüm ihtiyaçlarının Özel İdare tarafından karşılandığını açıkladı. Aydın, yıl sonuna kadar 50 kilometre 1. kat, 263 kilometre 2. kat asfalt, 74 kilometre stabilize yol yapılacağını ve ayrıca 18 köy içi düzenleme ile 10 örnek köy yapımına başlanılacağını söyledi.

Toplantıda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplayan Aydın, Kırıkkale merkezdeki Valilik Konağı inşaatının durmasıyla ilgili bir soruya karşılık, çalışmanın durmasının kendileriyle ilgili olmadığını söyledi. İnşaatın 2015 yılına kadar bitirileceğini belirten Aydın, ilgili yasa gereği verilen sürenin beklendiğini, sürenin sona ermesine rağmen firma işi başlatmazsa yeni bir ihale yapılabileceğini ifade etti.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan 20120 yılı KÖYDES performans programı toplantısında, içme suyu ile ilgili olarak, 16 deponun tadilatının Sağlık Bakanlığı standardına uygun hale getirileceğini belirten Aydın, ?Bu hizmetlerin yanı sıra 11 tesisin geliştirilmesi ve yenilenmesi, 3 yeni sondaj yapımı, 10 ilave içme suyu kaynağı, 7 yeni depo yapımı, 1 drenaj yenileme, 1 enerji nakil hattı yenilenmesi ile 8 merkezi dağıtımlı içme suyu şebeke yapımı işi gerçekleştirilecek. İnşaat iskan sektöründe ise 15 fosseptik kanalizasyon tesisi yapımına başlanılacak.? dedi.

Aydın, şunları kaydetti: "15 şehidimizin mezarının düzenlenmesi ve 9 köy camisinin tuvaletleri yapılacak. 10 sulama ve bent gövde temizliği, 5 tarla içi geliştirme, Delice Kaymakam evi yapım işine başlanılacak. Kırıkkale Merkez Hükümet Konağı yapım işinin ise yüzde 22'si tamamlanmış durumda. Kırıkkale Meslek Yüksek Okuluna ait atış poligonu tamamlanarak hizmete açılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber