YÖK Başkanı: Yeni bir yükseköğretim kanunu elzem

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Önümde yeni bir yükseköğretim kanunu ve yeni bir yükseköğretim kurulu oluşturmak gibi iki önemli ve elzem konu başlığı bulunuyor." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, düzenlediği basın toplantısında yükseköğretim sistemine yönelik vizyon ve çalışmalarını gazeteciler ile paylaştı. Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması konusunun yıllardır Türkiye gündeminde olduğunu dikkat çeken Çetinsaya, "Ne yazık ki bu konuda henüz toplumun beklediği adımlar atılabilmiş değil." dedi. Yeniden yapılandırma sürecinde üniversitelerin çeşitliliğine, kalite ve standartlar içinde hareket edebilmesine, kurumsal özerklik ve hesap verebilirliğine, rekabet imkanlarının geliştirilmesine ve finansal esneklik içinde faaliyet göstermesine imkan tanıyacak bir sistemi hedeflediklerini aktardı. Yükseköğretimin tüm kademeleri için farklı ve çeşitlendirilmiş politikalar üretileceğini söyledi.

"TÜRKİYE İÇİN UYGUN MODELİ SAPTAMAK İÇİN DÜŞÜNMEYE DEVAM EDİYORUZ"

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Çetinsaya, akademik ve toplumsal talepleri dikkate alan yeni bir yükseköğretim kanunu için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çetinsaya, "Bu çalışmaları YÖK Genel Kurulu'nda olgunlaştırdıktan sonra önümüzdeki aylar boyunca yeni yasama dönemine sunmayı, (tabi tüm paydaşlarımızın görüşlerini aldıktan sonra) bir borç biliyorum ve bu alanda yürümeye devam edeceğim." dedi.

Yeni dönemde YÖK'ün düzenleme ve denetleme fonksiyonları yanında planlama ve koordinasyon işlevinin de öne çıkacağını aktaran Çetinsaya, "Bu bakımdan kalite süreçlerini, kalite güvencesi sistemlerini tartışmaya ve Türkiye için uygun modeli saptamak için düşünmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Çetinsaya, önünde yeni bir yükseköğretim kanunu ve yeni bir yükseköğretim kurulu oluşturmak gibi iki önemli ve elzem konu başlığı bulunduğunu aktararak şöyle devam etti: "Bunun dışında üç temel hedefim bulunmakta. Birincisi yükseköğretimin nitelikli bir şekilde büyümesi, ikincisi nitelikli büyümenin olmazsa olmaz koşulu olarak öğretim üyesi yetiştirme konusuna öncelik vermektir, üçüncüsü de Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşması için elimden gelen bütün gayreti göstermektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber