TSE'den BYEGM'ye uluslararası kalite belgesi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü(BYEGM), TSE'den TSE ISO-EN 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TSE ISO-EN 9001 2008 sertifikası aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözkonusu belge ve sertifika, BYEGM'nin, yıldönümü kutlamaları kapsamında Genel Müdür Murat Karakaya'ya TSE Başdanışmanı Osman Katipoğlu tarafından verildi.

BYEGM'ye TSE tarafından söz konusu belgelerin verilmesi amacıyla Genel Müdürlük tarafından uzun bir çalışma süreci gerçekleştirildi. Bu kapsamda, TSE eğitim uzmanlarınca, 2009Yılı Eylül-Ekim döneminde personelimize geniş kapsamlı eğitim programı uygulandı. Ayrıca çalıştaylar düzenlendi. Haber Dairesi Başkanlığı için Haber Süreci başlığında Haber Tarama ve Bülten Hazırlama, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı için Basın Yayın Süreci başlığında Basın Kartı Hazırlama, Gazete-Dergi hazırlama, Bülten hazırlama, Enformasyon Dairesi Başkanlığı için Enformasyon süreci, Stratejik Yönetim Süreci için ise Eğitim Süreci hazırlandı. Ayrıca mevcut kadroların görev tanımının standart hale getirilmesi, Çalışanlarım Memnuniyetinin değerlendirilmesi anketi, Yönetimin Gözden Geçirilmesi Toplantısı gibi pek çok çalışma gerçekleştirildi. Böylece Genel Müdürlüğümüz Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme hakkını elde etti. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerel, bölgesel ve yaygın medyanın gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra Türkiye'nin tanıtımına yönelik çalışmalar da yapıyor.

BYEGM, son yıllarda, gerçekleştirdiği atılımlarla, uluslararası standartlara uygun hizmet veren çağdaş ve örnek kurum olmanın bütün gereklerini yerine getiriyor. Genel Müdürlük, bir yandan fonksiyonlarını ve iş hacmini gün geçtikçe artırırken, diğer yandan teknolojik gelişmeleri takip ederek ve teşkilat yapısını genişleterek ülkemizin gözde kurumlarından olma konusunda önemli adımlar atıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber