Suşehri, kültür sanat festivaline hazırlanıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suşehri 3. Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali'nde yapılacak etkinlikler Kaymakam Mehmet Demiral başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya, Kaymakam Mehmet Demiral, Belediye Başkanı Sedat Sel, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Festivalin Suşehri'nin doğal güzelliklerini gösteren bir etkinlik olduğunu vurgulayan Kaymakam Mehmet Demiral, "Bu değerlerimizi sergilemek açısından bu festivaller önemlidir. Esnafa hareketlilik getiriyor. Yapılacak festivalin aleyhine konuşmamak dahi bir destektir. Bu festivalde Baraj Sosyal Tesislerimizi en iyi şekilde tanıtacağımızı ümit ediyorum. Bir yerin tanıtılmasının en önemli faktörü bu gibi festivallerdir. Sanayiye doymuş olan yerleşim yerleri, artık turizmden pay almak için çaba sarf ediyor. Biz de turizm yönünde canlanmak istiyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Sel ise 2010 yılında başlatılan Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali'nin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Sel, festivalin her geçen yıl daha görkemli yapılır hale geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber