LYS'de 'zamanı doğru kullanma' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlar, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'na girecek öğrencilere soruları çözerken zor sorulara takılarak aşırı zaman kaybetmemeleri uyarısında bulundu.

Öğrencilerin soruları dikkatli okuması gerektiğine değinen eğitimciler, kişinin önce bildiği soruları çözmesi daha sonra zor sorulara yönelmesi tavsiyesinde bulundu. Zor sorulara takılarak birçok öğrencinin çok vakit kaybettiğini kaydeden Turhal FEM Dershanesi Müdürü Hayati Demir, sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrencilerin eğitimcilerin uyarılarını dikkate alması gerektiğini söyledi. Zor ve karmaşık soruların kişiye çok zaman kaybettirdiğini açıklayan Müdür Hayati Demir, "Sınava girecek öğrenciler, önce bildikleri ve kısa soruları çözüp, en sona zor soruları bırakmalı. Bu tür sorularda yoğunlaşan öğrenci soruyu çözemeyince ister istemez morali bozuluyor. Bu sefer de diğer soruları çözme vakti azalıyor. Öğrenciler sınavda moralini yüksek tutmalı, morallerini kıracak şeyleri en sona bırakmalıdır. Öncelikle sınavlara hazırlanan bir öğrenci, bu son günlerde TV, İnternet, aşırı cep telefonu kullanımı ve kötü arkadaşlardan uzak durmalıdır. Öğrenci kendisini devamlı motive eden, çalışmaya teşvik eden kişilerle arkadaşlık etmelidir." dedi.

LYS'ye girecek gençlerin zor sorulara takılıp zaman kaybetmelerinin kendi aleyhine olduğunu ifade eden Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, "Çok uzun paragraf ve zor soruları en sona bırakın, aksi halde kafa karışıklığı size birçok şey kaybettirebilir." dedi. Bilgilerinin yanında öğrencilerin zamanla da yarıştıklarına işaret eden Ören, sınavlarda zamanını iyi kullanan, soruları dikkatli okuyan ve moralini yüksek tutan kişilerin başarılı olacağını hatırlattı.

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEYDER) Başkanı Uğur Fidan da sınava girecek öğrencilerin zamanı çok iyi kullanmaları ve zor sorulara takılarak zaman kaybetmemeleri uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber