YÖK'te kaynak var geri dönüş yok

Haber Giriş : 03 Temmuz 2005 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün ve TÜBİTAK'ın bütçelerinden dert yandı. Aktarılan kaynakların iyi değerlendirilmediğini ima eden Çelik, son yılın YÖK bütçelerini açıklayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Anadolu'da ilk toplantısını Erzurum'da gerçekleştiren ve konusu 'Yeni bir çağın eşiğinde eğitimde yeni arayışlar' olan 9'uncu Abant Platformu'na konuk oldu. Çelik, bu yıl 250 milyon Avro projelere, 450 milyon YTL de TÜBİTAK'a kaynak aktarıldığını ancak geri dönüşün beklenen oranda olmadığını söyledi. 2003'te gittiği Brüksel'den bir bakan olarak utanç duyarak ayrıldığını anlatan Çelik, 'Okyanus gibi kaynak aktarıyoruz. Ancak Türkiye, performansı en kötü ülkeler arasında birinci. Türkiye'de geri dönüş oranı yüzde 10. Bizden sonra ikinci olan Bulgaristan'da dahi geri dönüşüm oranı, yüzde 50' diyerek, aktarılan kaynakların projeye dönüşmemesinden yakındı.YÖK'e bu yıl 14 bin 500 kadro verdiklerini de açıklayan Bakan Çelik, kesinlikle eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduğunu belirterek, 2006 yılında okul öncesi eğitimde patlama yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Milli Şef döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın torna tezgahı, eğitilmesi gereken insanların ise, kereste olarak algılandığını savunan Bakan Çelik, tek tip birey yetiştirmenin insan tabiatına aykırı olduğunu belirtti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber