Çin mallarından sonra Hint ürünleri ilgi görmeye başladı

Turistik yörelerde Çin mallarından sonra Hint ürünleri de boy göstermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya bölgesinde tek Hintli otantik elbise satıcısı Ali Acır, yaptığı açıklamada, semt pazarlarında Hintlilerin ürettiği otantik elbiselere İngiliz, Alman ve İskandinav ülke turistlerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Hintlilerin ürettiği bayan yazlık elbiselerin pazarlarda yok sattığını belirten Acır, Norveç, İsveç, Finlandiyalı ve İngiliz turistlerin otantik elbise almayı çok sevdiğini kaydetti. Hintlilerin 50'ye yakın otantik elbise modeli bulunduğunu hatırlatan Acır, kısa süre içinde giyimde Hintli ürünlerin hakim olmaması için yerli üretiminde otantik ve yöresel modellere yönelik üretime özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Acır, "İngiliz, Alman, Hollanda ve İskandinav ülke turistleri otantik Hint elbiselerine ilgi gösteriyor. Elbiseleri 30 ile 50 Euro arasında satıyoruz. Turistlerden böyle talep olursa piyasayı kısa zaman sonra Hintli elbiseler kaplar. Giysi üretiminde yöresel modelleri önplana çıkarmalıyız. Hintliler bunu iyi başarıyor. Hint mallarına karşı turistlerin ilgisi çok yüksek. Biz bunun yerine yerli ürünlerimizin satılmasını tercih ediyoruz. Getirdiğimiz ürünler Manavgat'ta kısa sürede bitiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber