Şırnak Valiliği: 23 yaralı, 45 binada hasar var

Şırnak Valiliği, bugün meydana gelen iki depremin ardından yaptığı yazılı açıklamada meydana gelen yaralanmalar ve binalardaki hasarları açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamaya göre 23 kişinin yaralandığı, 45 binada da hasar olduğu açıklandı. Depremin hemen ardından Silopi İlçesi'nde kaymakamlık tarafından ve merkezde de Vali Yardımcısı Yasin Tikdağ başkanlığında olmak üzere iki kriz merkezi oluşturulduğunu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Depremden sonraki ilk tespitlere göre zarar gören 6 vatandaşımızın Silopi'deki, 17 vatandaşımızın da Cizre'deki Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenilmiştir. Hastaneye başvuran vatandaşların çoğunun hafif yaralı olduğu öğrenilirken, ayakta tedavisi yapılan bazı vatandaşlar da taburcu edilmiştir. Merkez üssü Silopi olan depremin korkusunu uzun süre üzerinden atamayan kimi vatandaşlar ise Silopi'deki hastaneye girmek istemeyince Cizre'deki Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişlerdir. Deprem sonrası il merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından toplam 45 binada ilk tespit çalışması yapılmıştır. Yapılan bu tespitler neticesinde Külliye Camii 2 minaresinin ağır hasarlı olduğu, Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında, Şırnak Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde ve Özel Harekat hizmet binasında ise hafif çapta hasarlar meydana geldiği görülmüştür" denildi.

Silopi İlçesi'nde 6 ekibin hasar tespit çalışmasının sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Deprem sonrasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Muş ilinden 1 ve Van ilinden de 1 olmak üzere 2 AFAD ekibi, ilimize gelmek üzere yola çıkarılmışlardır. Öte yandan valiliğimiz kriz merkezi tarafından Kandilli Rasathanesi ile yapılan ilk görüşmelerde depremin ardından sismik hareketliliğin devam edeceği ve ufak çaplı sarsıntıların olmasının normal olduğu bilgisi alınmıştır. Ağır hasarlı konutlara girilmemesi konusunda vatandaşların duyarlı davranması ve bu konutlarla ilgili olarak valiliğimiz kriz merkezinde çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için valiliğimize ve ilçe kaymakamlıklarına bilgi verilmesi gerekmektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber