Özel güvenlikçilerle polis işbirliğine gitti, araçtan hırsızlıklar azaltılacak

Bursa'da Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla çanta ve paketlerini araçta unutan vatandaşların mağdur olmaması için özel güvenlikçilerle polis işbirliği yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla çanta ve paketlerini araçta unutan vatandaşların mağdur olmaması için özel güvenlikçilerle polis işbirliği yapacak. Alışveriş merkezleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu park, bahçe ve mesire alanlarında araçta çanta gören özel güvenlikçiler, ?155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak polisin araç sahibine ulaşarak uyarmasını sağlayacak.

Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından özel güvenlikçilere yönelik düzenlenen toplantılarda otodan meydana gelen hırsızlıklara karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. AVM'lerin ve bazı işletmelerin ?otoparkta meydana gelen hırsızlıklardan işletmemiz sorumlu değildir' açıklamasına yargının onay vermediğini belirten Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri, Emniyet Amiri Tunç Kuş, araçlarda meydana gelen hırsızların polis - özel güvenlikli işbirliği ile azaltılabileceğini söyledi. Konuyla ilgili emsal Yargıtay kararlarını anlatan Kuş, "Hayata geçirdiğimiz yeni uygulamayla araçta unutulan, çanta ve paketlerin hırsızların hedefi olmamasını amaçlıyoruz. Bu tür çanta ve paketler hırsızların cazibesini çekiyor. Yeni uygulamayla; özel güvenlikçiler içerisinde çanta ve paket unutulan araçların plakalarını ?155 Polis İmdat Hattı'na bildirmeleri halinde, arkadaşlarımız araç sahibine ulaşarak muhtemel bir hırsızlığın önüne geçmeyi planlıyoruz." dedi.

Özel güvenlikçilerin karşılaştıkları sorunları dinleyen Osmangazi İlçe Emniyet Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tuna da uygulamanın detaylarını anlattı. Gökhan Tuna, "Bu işin üzerinde ciddi şekilde eğiliyoruz. Hırsızlığı bitiremezsek de en aza indirmenin gayreti içerisindeyiz. Bunda da özel güvenlikçilere önemli görevler düşüyor. Güvenlikçi arkadaşlarımız görev yaptıkları AVM ve benzeri yerlerde araç içerisinde unutulan çanta gördüklerinde durumu hemen polise bildirsin. Polis İmdat Hattı'nda görev yapan tüm personelin uygulamadan haberi var. Hatta ilerleyen dönemde sadece bu iş için bir görevli ihbar hattında görevli olacak. Aracın ruhsat bilgilerinden sahibine ulaşılarak ?Çantanız araçta kalmış, muhtemel bir mağduriyet olmaması için aracın başına gelebilir misiniz?' şeklinde uyarıda bulunacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber