Apollon Tapınağı'nda nikah törenleriyle turist hareketliliği yaşanacak

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, kültür turizminin önplana çıkmasında Türk turizminin sembolü olan Apollon Tapınağı'nda yapılacak olan nikah merasimlerinin, bölgede nikah turizmini hareketlendireceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakam Bulgurlu, Antalya'ya tatile gelen turistlerin, genelde Kaş'ta dalış ve yamaç paraşütü yaparak ve Side'de Apollon Tapınağı'nda düzenlenen törenle evlendiğini belirtti. Bulgurlu, Avrupa, İskandinav ülkeleri ve Rusya'dan gelen yabancı konukların nikah tercihlerini Apollon Tapınağı'nda yapmasının bölgeyi nikah merasimlerinde cazibe merkezi haline getireceğine inandıklarını kaydetti.

Bu konuda Apollon Tapınağı'nda nikah merasimi yapılması için önce Side Belediye Meclisi'nin karar alması gerektiğinin altını çizen Bulgurlu, tapınaklar bölgesinde yapılan düzenleme, koruma altına alma ve restorasyon çalışmasının tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Bulgurlu, "Dünyanın hiç bir ülkesinde Side'de olduğu kadar kültür, tarih ve arkeolojik zenginliği olan bir yer yok. Apollon Tapınağı sadece Side'de var. Apollon Tapınağı'nda nikah merasimlerinin çoğalması Side'yi turizmde daha canlı hale getirecektir. Turistler için de kalıcı bir hatıra olacaktır. Nikah merasimlerinin Side'de turizmi, yılın 12 ayı canlı tutacağına inanıyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Side Antik Kent'te liman ve Roma hamamları ve başta Apollon Tapınağı olmak üzere tapınaklar bölgesinin tahsisini Side Belediyesi'ne yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber