Şike davasında flaş gelişme

Şike davasında mahkeme, yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerin tamamını reddetti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olan şike davasında sanıkların ve avukatların 'yargılamanın genişletilmesi' talebi, mahkemeden geri ödündü. Mahkeme heyeti, genişletmeye gerek olmadığı görüşünde.

"KARARA ETKİSİ OLMAZ, YARGILAMA UZAR"

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, 11 Haziran'da yargılamanın genişletilmesi taleplerini yazılı olarak almıştı. Gelen talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, yargılamayı uzatmaya neden olacağı ve karara etkisi bulunmayacağı gerekçeleriyle tüm taleplerin reddine karar verdi.

AZİZ YILDIRIM'IN TALEPLERİ

Savcı Mehmet Berk'i duruşma salonunda görmek isteyen Aziz Yıldırım, dilekçesinde bunun gerekçesini, 'yargılamaya yapacağı muhtemel katkılar' olarak belirtmişti.

Yıldırım'ın avukatları bu taleplerini, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 189. maddesinde yer alan "Birden çok Cumhuriyet savcısı ve birden çok avukat aynı zamanda duruşmaya katılabilecekleri gibi aralarında işbölümü de yapabilirler" hükmüne dayandırmıştı.

YILDIRIM: TFF ÜYELERİ DE GELSİN

Aziz Yıldırım ayrıca mahkemeye verdiği dilekçesinde 'Şike sahaya yansımamıştır' yönünde karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinin mahkemeye çağrılarak dinlenmesini ve duruşma savcısı Ufuk Ermertcan'ın, mütalaasında şike ve teşvik ile suçladığı 9 maçın da duruşmada izlenmesini talep etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber